علت خمیازه کشیدن چیست؟

به گزارش مجله هاستفا، تحقیقات دانشمندان نشان داده است که علت اصلی خمیازه کشیدن داغ کردن مغز است.

علت خمیازه کشیدن چیست؟

به گزارش خبرنگار ، ساده انگاری است که بگوییم علت خمیازه فقط خستگی و سر رفتن حوصله است. در قرن چهارم علت این عمل را روشی برای خروج هوای بد یا همان دی اکسیدکربن از بدن و بهبود رسیدن جریان اکسیژن به مغز می دانستند. از آن موقع تا به امروز علم تغییرات و پیشرفت های گسترده ای داشته است، اما همچنان کلید حل برخی ناشناخته ها و موضوعات پیدا نشده است. دلایل احتمالی خمیازه کشیدن می تواند ریشه در موارد زیر داشته باشد:

1. خواب آلودگی

وقتی خسته هستیم، معمولا زیاد خمیازه می کشیم. برخی ها معتقدند علت این خمیازه ها ایجاد محرکی برای خوابیدن است. هر چند برای این عقیده شواهد علمی خاصی وجود ندارد، اما در بیشتر مواقع هنگام خستگی و خواب آلودگی خمیازه ها دست از سرمان برنمی دارند.

2. بی حوصلگی

در هنگام بی حوصلگی یا زمانی که موقعیتی خسته نماینده را تجربه می کنیم، آغاز به خمیازه کشیدن می کنیم.

3. مشاهده خمیازه کشیدن شخص دیگر

یک علت خمیازه کشیدن، مشاهده شخص دیگری است که خمیازه می کشد. حال علت اینکه شخصِ دیگر چرا خمیازه می کشد، ممکن است یکی از موارد ذکر شده در این مطلب باشد.

4. دلایل شیمیایی

آندروژن ها نیز مانند تستوسترون، اکسی توسین (یکی از انواع هورمون شادی) و برخی از داروها از قبیل پروزاک یا همان فلوکستین و سایر داروهای ضد افسردگی می توانند موجب افزایش بسامد خمیازه کشیدن شوند. نظریه هایی نیز مبنی بر چرایی خمیازه کشیدن مطرح شده است که شواهد علمی دقیقی آنها را حمایت و تأیید نمی نمایند. در هر حال صحبت از آنها خالی از لطف نخواهد بود.

5. مکانیزم حفاظت از گوش

یکی از دلایل خمیازه، تنظیم و ایجاد تعادل میان فشار هوای درون و بیرون گوش است و این کار به وسیله باز شدن شیپور استاش درون گوش انجام می گردد. به نظر نمی رسد که این روش چندان کامل و دقیق باشد. البته ایجاد تعادل فشار هوا میان گوش داخلی و هوای بیرون از آن به روش های دیگری مانند جویدن آدامس یا نوشیدن مایعات بهتر انجام می گردد.

6. تنظیم دمای مغز

برخی از مشاهدات نشان می دهد که قرار دادن کیسه یخ یا آب گرم روی پیشانی می تواند بر احتمال خمیازه کشیدن تأثیر بگذارد. کیسه یخ با افزایش انگیختگی و تحریک مغز مانع از افزایش تعداد خمیازه ها می گردد و آب گرم دقیقا عکس آن عمل می نماید. ساعت بیولوژیک بدن نیز در خمیازه کشیدن نقش دارد.

7. واکنش به کاهش اکسیژن

عقیده دیگری نیز درباره خمیازه کشیدن وجود دارد. براساس این باور، وقتی میزان اکسیژن بدن کم می گردد و کربن دی اکسید افزایش می یابد، به خمیازه کشیدن احتیاج پیدا می کنیم. البته هیچ اثبات علمی برای این موضوع وجود ندارد.

نکته مهم درباره خمیازه کشیدن این است که کاملا غیرارادی صورت می گیرد و نوعی واکنش ناخودآگاه است و به طور خودخواسته قادر به انجام آن نیستیم؛ درست مانند پریدن پا زمانی که برای آنالیز رفلاکس عصبی، به ناحیه زانو، ضربه وارد می گردد.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: host-fa.ir شناسه مطلب: 4298

به "علت خمیازه کشیدن چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت خمیازه کشیدن چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید